| My Online Diary,♥
what's your name? (:
<style type="text/css">@import url(http://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/697174003-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> <link rel="me" href="https://www.blogger.com/profile/08215107991439968242" /> <link rel="openid.server" href="https://www.blogger.com/openid-server.g" /> <!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7604315169201486139\x26blogName\x3dMarshamallow+Bunz\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://purple-marshamallow.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://purple-marshamallow.blogspot.com/\x26vt\x3d-7264279986586267664', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener("load", function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <iframe src="http://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID=6906650705735714279&targetPostID&blogName=Be+HaPpIE+%21%21&publishMode=PUBLISH_MODE_BLOGSPOT&navbarType=BLACK&layoutType=CLASSIC&homepageUrl=http%3A%2F%2Fdesolate-luv.blogspot.com%2F&blogLocale=en&searchRoot=http%3A%2F%2Fdesolate-luv.blogspot.com%2Fsearch" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" frameborder="0" height="30px" width="100%" id="navbar-iframe" title="Blogger Navigation and Search"></iframe> <div></div>
Sunday, 27 May 2012
PMR candidates life

Assalamualaikum... :')
2012 is the most adventure life ! Have a lot of problems.. with family, friends, Him, exam and others ! Kalau dah hidup kena move on takkan nak stay kat situ je... Tapi aku ada kawan-kawan aku yang selalu support aku... Walaupun "awak" tak pernah support saya saya tetap ada kawan-kawan saya... Tahun ni jugak aku banyakan basahkan bahu kawan-kawan aku.. Kalau dulu setahun sekali je aku nangis depan dia orang, tapi tahun seminggu kadang-2 dua kali... Kesian dia orang ! Ayat yang selalu aku dengar dari dia orang kalau aku tengah nangis : "jangan takut kita orang ada".. :') fine sweet !!! aku gelak, aku nangis, aku heart broken semua nya dia orang tau.. kecuali "AWAK" ! sedih !  kadang-kadang aku terpikir jugak kalau dia orang leave me like him, what happen to my life !!! Biar boyfie tinggalkan kita jangan kawan-kawan kita.. Tu prinsip hidup aku ! :)  PIXCA is here !


Sorry for being fake ! I'm ok like this ! Even my heart is hurt
I want to keep smilling !
NO one can take your place in my life !


We fight together in PMR !
See ! How happy I'm with them !!!! Memang aku tak pernah mengadu masalah aku dengan family aku tapi I'm still strong because I have them ! Even we always fight but we still together until today,tomorrow and forever... INSYAALLAH ! Asslamualaikum .. 
:')


Give me chances to love you !

Blogged @ 08:13 | 0 comments



Saturday, 12 May 2012
Hidayah Dari ALLAH ...

Assalamualaikum.... Sumpah tak menggatal nak menaip !!! Arrggghhh... rindu habes ! For the first things, aku nak ucapkan ALLAHAMDULLILAH sebab aku still boleh tersenyum lagi... Sejak dua tiga hari ini kepala otak aku cuma ingat MATI,DOSA,PAHALA,HELL,HEAVEN and RESTU... semua benda ni benda yang paling aku takut... Aku tak tau kenapa.. mayB ni petanda dari Allah kan ? Aku cerita dekat kawan aku pasal ni dan dia cakap dia akan sokong aku untuk change myself to be the better one ! Tapi dia tak suka aku cakap pasal MATI... :) For the first time I cried in my solat atas dosa-dosa aku ! Aku tahu ini hidayah dari Allah dan Allah  suruh aku taubat right ? Sekarang masa aku, banyak aku fikir pasal Allah dan semua kebesaran dia.. Allhamdulilah ! Selalunya aku nangis sebab DIA tapi seakrang aku nangis sebab Allah... Bila dengar aku nak taubat mesti kelakar kan ? Minah yang selalu gelak kuat2, tangkap gambar macam orang gila, habiskan masa dengan Facebook jarang baca al-Quran macam mustahil kan ? hahahahha... yup mustahil sangat ! tapi tak salah kan aku cuba taubat and change myself be the better one ? :) Bila aku baca tanda-tanda seseorang tu nak meninggal dunia, aku rasa masa aku dah sampai... Allah dah nak ambil aku jumpa dia... Dan aku redha dan aku dah bersedia ! :) MayB aku tak sempat nak prove it kat parents aku time PMR kan ? yang tu pun aku redha even sakit sangat terima kenyataan yang masa aku dah sampai.. :') ok fine ! aku sedih gila2 !

assalamualaikum... :) kita jumpa lagi ! insyaALLAH...

Saya redha kalau ALLAH nak ambil saya..
:)
It's okay if person that you loved go see Allah... you only can pray for her ! don't cry for her !
:)

Blogged @ 06:11 | 0 comments



Wednesday, 21 December 2011
My BFF contest

aneysz

Teringin pulak nak masuk contest nie... mencuba diri disini... :) So ni gambar2 nye...






DONE !

Blogged @ 07:46 | 0 comments



Tuesday, 20 December 2011
K-pop contest

Hari ni aku nak cuba kan diri nak masuk contest  k-pop nie... Sebenarnnye aku tak minat sangat bab2 contest nie... Tapi sekalI sekala try ok jugak kan ?? contest ni diadakan oleh scha and elya

  •  Park Sun Young T-ara
  •  Choi Jin Ri - F(X)
  •  Lee Ji Eun / IU
  • .Park Shin Hye

  •  Jung Yonghwa - CN Blue
  •  Woo Sung Hyun - U kiss
  • Nichkhun Horvejkul - 2PM
  •  Lee Hongki - F.T Island

Siapakah bias yang anda suka ? Mengapa ?
Aku suka Lee Hongki dari kumpulan FT Island, aku suka dari segi perangai dia yang super cool ! dari segi memek muka dia yang kadang2 aku pon geli nak tengok tapi cute ! And aku suka cara dia cakap, sumpah comel woooo ! Bagi aku, aku suka dia bukan sebab dia handsome tapi sebab perangai dia yang pelik macam aku ! peeezz.. :D


Manusia yang kena tag hari nie :




Blogged @ 21:48 | 0 comments



Sunday, 18 December 2011
Gambar Cool


syarat-syaratnya

  • mesti ade BLOG
  • warganegara MALAYSIA
  • FOLLOW blog AURA DAMIA KUN COLLECTION (blog nie lah)
  • buat SATU ENTRY dengan tajuk CONTEST : GAMBAR COOL.! berserta SEKEPING GAMBAR :)
  • taruk BANNER di atas 
  • tag 4 orang kawan atau lebih 
  • jangan lupe tinggalkan LINK korang pade ruangan KOMEN :D 
Tu je syarat nye... so sekarang Pipa nak letak gambar yang pipa rasa  "cool" lah.. enjoy !



Cool kan bila muka kena sunshines !

Orang yang bertuah kena tags hari nie :


Blogged @ 07:33 | 0 comments



Thursday, 17 November 2011
S.I.N.G.L.E

Assalamualaikum....

Bila cinta pertama dipermainkan sakit kan ?


Sumpah kalau aku tau sakit "fall in love" memang tak nak jejak kan kaki aku tu kat dunia "love story".... Time tengah bercinta memang rasa awesome je, bila dah tiba time nye peeeeeerggghhh sakit kot !!! Sumpah time dia cakap "cerai" half of my heart gone !!!


Aku ingat dia still nak defend hubungan tu !!! Tapi hambar gila ... Dia tak buat apa macam aku pikir !!! 27-10-2011, aku macam nak ludah je tarikh tu kat calender ... First time rasa "sakit hati" kena tinggal babe so susah aku nak terima, sebab aku dah terlanjur suka kat dia !!! hahahahahahaha... Jumpa kat kelas pon macam tak kenal, macam aku tak wujud... Mula2 rasa sakit jugak dah lama2 biasa pulak !!! hehehehehe...


Until now, aku pon tak tau nape dia marah kat aku !!! Nak lupakan dia bukan senang ambik masa jugak do !!! Since aku accident hari tu, nama dia terus tak ada !!! Allah sayang aku lagi, sebab tu Allah teros FIRE nama tu dari otak aku... heheheheh :D


Nak jugak lah say thank you kat dia, sebab dah bagi aku rasa "love" sebab dah sakitkan hati aku... Thnx Mr. Fixie .. :D


Moral dari cerita ni : jangan senang nak jatuh cinta, carik orang yang sayang kita dan boleh jaga hati kita... :) jangan senang2 percaya kat hati "anak cikgu"... Anak cikgu tak semestinya perfect.. :)


~THE END ~




Blogged @ 05:04 | 0 comments



Wednesday, 16 November 2011
Saturday History

Assalamualaikum....


Hari sabtu dua minggu yang lepas hari paling best + awesome dalam hidup aku kot... Almaklum lah saja nak share bukan nak menunjuk-nunjuk, bukan nak carik perhatian, bukan nak belas kasihan tapi "saja" nak share pengalaman first time aku... Ok, hari sabtu hari tu, kakak aku buat event lah sebab dia nak tunang... Lepas tu, ayah aku suruh ajak member aku dua orang nie... Kite orang kalau dah jumpa memang tak ingat dunia lah kan...Kita orang snap pic sana sini lah apa lah !!! ahahhahahaha...







Antara collection gambar kita orang time hari sabtu.. Sebenarnya, berlambak tapi takkan nak show off semua kan ??? Malu lah kami ... *gedik* Ok lepas dah penat snap sana sini, kita orang makan, alah lauk2 kampong je !!! Tapi awesome tau... :) Lepas makan semua, kita orang borak2 share benda yang patut... And so on.. Lepastu, pegi rumah deena sat, nak amik charger tepon, almaklum lah time tu dia nak stay-back kat rumah aku sampai malam so kalau tak ada carger tak ada lah gambar !!! ahhahaahha...

Aku + ema naik moto.. Deena naik fixie.. Time tu memang gadis melayu gila ah, pakai baju kurung do !!!hahahhahaha... dah sampai rumah deena kite orang baring2 jap, minum2 jap and golek2 jap... Time tu memang penat gila lah dah lah deena naik basikal, basikal nya pulak tak boleh pakai... Memang penat gila lah.. Pas2 kita orang ambik keputusan naik moto 3 in 1... AWESOME !!!

Dah naik moto 3 in 1 kita orang coew lah pegi rumah aku semula, Time tengah OTW tu tetibe aku ngan deena jatuh (ema terselamat)... Tergolek2 siut dah macam sampah orang buang lalu tingkap kereta do !!! kaw2 punya... Memang time tu aku tak ingat rasa sakit langsong, aku cuma ingat "Family" aku... Aku takut dia orang marah babe... Memang gasak lah !!! darah lutut aku menitis, darah kepala deena mengalir... Arrgghhhh, seumur hidup aku, jalan tar tak pernah rasa badan aku kot... Kira nye aku tak pernah jatuh lah... Baju + tudung + kain semua dah lencun dengan darah... Tang kain, memang tak tahan lah... Dengan darah nya, dengan koyak2 nya... peerrgghh... sexy gila !!!






Setiap kali nak makan, mesti aku nanges... Asal tengok tangan mesti nanges !!! memang tak tahan lah.. parut banyak... Malu ada, menyesal ada semua ada !!! Seminggu tak boleh jalan normal... 4 hari bertutur2 nanges !!! sadis gila.... Allhamdulilah aku ngan deena selamat, tak ada pape yang teruk sangat ... :)

Lepas dah baik, memang tak ada mood nak snap picture, Fobia nak naik moto !! ayah aku cakap "lepas nie jangan naik moto lagi, naik fixie je"... Sampai macam tu sekali weh... ahahahahaha !!!

~ THE END~

Blogged @ 04:21 | 0 comments